Erişilebilirlik

Afganistan Resmen ABD'nin Müttefiki Oldu


Amerika, 2014 yılında askerlerini çektikten sonra Afganistan’ı tamamen terk etmeyeceği güvencesi verdi.

Sürpriz bir ziyaretle Afganistan’a giden Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan’ı Washington’un “NATO üyesi olmayan” önemli müttefiklerinden biri ilan etti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’yle bir araya gelen Clinton, bu ülkeyi müttefik ilan etme kararının Washington’un Afgan halkına güçlü bağlılığını gösterdiğini söyledi. Afganistan’ın müttefik sayılması, Amerika’nın güvenlik konularında bu ülkenin yardımına daha hızlı koşmasını ve Amerikan teçhizatının daha kolay verilmesini sağlayacak.

Afganistan, NATO üyesi olmadan Amerika’nın müttefiki olan 15’inci ülke oldu. Bu ülkeler arasında Pakistan, Mısır, İsrail ve Japonya da bulunuyor.

Clinton, Kabil’deki temaslarının ardından Afganistan’a yardım konferansına katılmak amacıyla Japonya’nın başkenti Tokyo’ya hareket etti.

Afgan yetkililer, ülkenin hala isyancı ve teröristlerle mücadele ettiğini bildiriyor. Son olarak bugün (Cumartesi) Farah’ta isyancıların düzenlediği roket saldırısında 27 sivil yaralandı. Yaralananlar arasında çocuklar da bulunuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG