Erişilebilirlik

Afganistan’daki Üniversite Saldırısında 13 Kişi Öldü


Afgan polisi, başkent Kabil’deki Amerikan Üniversitesi’ne düzenlenen ve 10 saat süren saldırıda en az 13 kişinin öldüğünü, 45’ten fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kabil Polis Müdürü Abdül Rahman Rahimi Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada 7 öğrenci, 3 polis, 2 üniversite güvenlik görevlisi ve yakınlardaki okuldan bir koruma görevlisinin hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Rahimi, 700’den fazla üniversite görevlisi ve öğrencinin saldırının başlamasıyla üniversite kampüsünden kurtarıldığını belirtti.

Saldırı Çarşamba günü patlamayla başlamış, daha sonra bir saat boyunca çatışma yaşanmıştı.

Polis yetkilileri 2 saldırganın öldürüldüğünü kaydetti.

Amerika Savunma Bakanlığı sözcüsü Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada saldırıya karşılık vermede az sayıda Amerikalı danışmanların Afganlara yardım ettiğini kaydetti.

Danimarkalı gazeteci Sune Rasmussen Amerika’nın Sesi’ne, bazılarının patlamayla zarar gören duvardan kaçtıklarını söyledi.

Saldırıyı üstlenen henüz olmadı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınadı ve bunun Afganistan’ın geleceğine saldırı olduğunu belirtti.

Bu ay başında da üniversitede çalışan Amerikalı ve Avustralyalı profesörler kaçırılmıştı. Kaçırma olayını üstlenen olmadı ve profesörlerin nerede olduğuna dair de bilgi yok.

Üniversite Amerika’nın desteğiyle inşa edilmişti. 2006’da kapılarını öğrencilere açtı. Üniversite bağımsız ancak Amerikan modelinde eğitim yapıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG