Erişilebilirlik

Afganistan'da İntihar Saldırısı


Afganistan’ın kuzeyindeki Feryab ilinin merkezi Maymana’da bayram namazı için toplanan kalabalığı hedef alan intihar saldırısında en az 40 kişi hayatını kaybetti.

Bayram namazından dolayı caminin kalabalık olması, kayıpların sayısını da arttırdı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, saldırıyı şiddetle kınadı, saldırının arkasında olanları “İslam ve insanlık düşmanlığıyla” suçladı. Bayram konuşmasında Taleban’a silah bırakma çağrısında da bulunan Karzai militan örgütten “kendi halkını, camileri, okulları, hastaneleri ve yabancıları hedef alan saldırılarına son vermesini” istedi.

Feryab ilinin 11 yıldır süren Afganistan savaşında nispeten sakin olduğu belirtiliyor. Yetkililer saldırının hedefi olan il emniyet müdürünün yara almadan kurtulduğunu açıkladı.
NATO yetkilileri bu yıl içinde her ay ortalama 243 Afgan askerinin ve 292 Afgan polisinin öldürüldüğünü ya da yaralandığını açıkladı.

Maymana’da düzenlenen bombalı saldırıda ölenler arasında da emniyet mensupları bulunuyor. Saldırıda 50 kişi de yaralandı.

Kabil’deki Amerikan Büyükelçiliği bayram günü düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Birleşmiş Milletler’in bu yaz yayınladığı rapora göre yılın ilk yarısında 3 bini aşkın sivil şiddet olaylarında hayatını kaybetti. Ölenlerin üçte birini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.
Taleban da özellikle güvenlik kuvvetlerini hedef alan saldırılarını arttırmış bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG