Erişilebilirlik

Afganistan'da Bombalı Saldırılar


Afganistan’ın başkenti Kabil’de, Savunma Bakanlığı binası yakınlarında düzenlenen bombalı intihar eyleminde en az 12 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Kunar ilindeki bir başka bombalı saldırıda da 13 kişi öldü 40’ı aşkın kişi yaralandı.

Kabil’deki bombalı saldırıyı örgütçe üstlenen Taleban sözcüsü Zebihullah Mücahit Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, saldırıda 23 subayın öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını iddia etti. Taleban’ın eylemlerindeki ölü ve yaralı sayısını abarttığı biliniyor.

Afgan Savunma Bakanlığı ölenler arasında iki askerin bulunduğunu açıkladı.

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, yaptığı açıklamada saldırıyı kınarken, Afgan halkına saldırılar sürdürenlerle barış görüşmelerinin yürütülemeyeceğini bildirdi.

Afgan hükümeti gelecek hafta komşu Pakistan’da Taleban’la barış görüşmelerine başlamayı planlıyor. Abdullah açıklamasında, “İsyancılar gelecekleri için şiddet değil barışı seçmeli” diye ekledi.

Kunar’daki saldırıda da, il merkezi Asadabad’daki valilik binası girişinde bir motosikletli üzerindeki bombalarıpatlattı. Saldırıda Taleban’la mücadele eden yerel milis liderlerinden Malik Han Can da öldü. Yetkililer, bu saldırıda en çok sivillerin, çocukların ve yayaların öldüğünü açıkladı.

Saldırılar Birleşmiş Milletler tarafından da kınandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG