Erişilebilirlik

Afgan Hükümetinden Amerika-Taleban Görüşmelerine Tepki


Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai
Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai

Afganistan hükümeti bu kararı, Amerika ile Taleban arasında Katar’da başlayacak görüşme planındaki tutarsızlıklar nedeniyle aldığını açıkladı

Afganistan, Amerika’nın Taleban’la görüşme planında tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle ABD’yle yürüttüğü çift taraflı güvenlik görüşmelerini askıya aldı.

Afganistan Ulusal Güvenlik Kurulu’ndan yapılan açıklamada Amerika tarafının, ülkedeki barış süreciyle ilgili eylemlerinde tutarsızlıklar olduğu ifade edildi.

Amerika ve Afganistan görüşmelerinde Afganistan’daki koalisyon askeri güçlerinin 2014’te çekilmesinin ardından Amerikan ordusunun ülkedeki varlığı konusu ele alınacaktı.

Amerika ve Taleban arasında Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşmesi planlanan görüşmelerde, on yılı aşkın süredir devam eden savaşı sona erdirmek ve ülkede istikrarı sağlamak için bir çerçeve oluşturulması hedefleniyor.

Amerika Başkanı Barack Obama, Afgan hükümetinin tepkisine şaşırmadığını ifade etti. Obama, sürecin başlangıcında bazı alanlarlarda anlaşmazlıklar yaşanmasının beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, tüm zorluklara rağmen Afganistan’daki uzlaşma sürecinin devam edeceğine dair umudunu koruduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG