Erişilebilirlik

Af Örgütü: IŞİD Etnik Temizlik Yapıyor


Uluslararası Af Örgütü tarafından açıklanan raporda kendilerine İslam Devleti diyen IŞİD örgütünün Irak'ın kuzeyinde etnik temizlik yaptığı bildirildi. IŞİD tarafından öldürülen Iraklı askerlerin aileleri meclisi bastı

Terör örgütü IŞİD tarafından Haziran ayında kaçırılan Irak askerlerinin öfkeli yakınları Irak Parlamentosunu bastı.

Yetkililer, kaçırılan asker yakınlarının meclis binasını terk etmeyi reddettiğini bildiriyor.

Uluslararası Af Örgütü, Salı günü yaptığı açıklamada, IŞİD’in Kuzey Irak’ta Arap ve Sünni olmayanlara yönelik tarihi boyutlarda etnik temizlik yaptığını açıkladı.

Af Örgütünün, IŞİD’in bölgeyi kana bulanmış ölüm tarlalarına dönüştürdüğü ifadelerinin kullanıldığı 26 sayfalık raporda, bölgedeki Hristiyan, Şii ve Ezidiler gibi azınlıklara yönelik sistematik olarak etnik temizlik yaptığı bildiriliyor.

Yeni bir raporda, örgütün gerçekleştirdiği toplu katliam ve kaçırma olaylarının Kuzey Irak’ın tamamına şiddet saçtığı ve bölgedeki mezhep gerginliğini körüklediği bildiriliyor.

Af Örgütü’nün raporu, Birleşmiş Milletler’in yayınladığı IŞİD’in elindeki azınlıkların uyguladığı zulme dikkat çeken benzer bir uyarıdan bir gün sonra geldi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu ayrıca işkenceleri soruşturmak amacıyla bölgeye bir ekip göndermeye karar verdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG