Erişilebilirlik

Adaylar California'da Latin Seçmenlere Odaklanmış Durumda


Adaylar California'da Latin Seçmenlere Odaklanmış Durumda
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Latin kökenliler, California nüfusunun üçte birini oluşturuyor. Hem Hillary Clinton hem de Bernie Sanders, Latin seçmeni ikna etmeye çalışıyor.

Demokratlar kapı kapı dolaşıyor, seçmen kaydı yapıyor, telefon başında ikna turları yapıyor. Bu çabaların nedeni biraz da Cumhuriyetçi rakip Donald Trump, çünkü o da Latin oylarının peşinde.

Anketlere göre Latin kökenlilerin çoğu, Trump’ın Amerika- Meksika sınırına duvar örme önerisini kaygı verici buluyor.

Bernie Sanders destekçisi olan Stephani Sandoval, “Bazı konularda muhafazakarım. Ancak Donald Trump’ın Meksika sınırına duvar örme önerisi muhafazakarlık sınırlarını aşıyor” diye konuştu.

Kimi Demokratlar, küçük bağışlarla ayakta duran Demokrat Sanders’ın yardıma muhtaçlara el uzatma sözünden etkileniyor. Bunlardan biri de Iris Almaraz. Almaraz, "Ne zaman banka hesabımda 15 dolar verebilecek kadar para birikse hemen bağış yapıyorum. Sanders’ı sonuna kadar destekliyorum" diyor.

Kimileriyse Clinton’u destekliyor. California’da Cumhuriyetçi Parti’yi tehdit olarak gören Latin seçmenler örgütlenmeye çalışıyor. Bunun ötesinde, Latinler arasında vatandaşlık işlemlerini bir an önce başlatanların sayısı hızlıca artmış durumda.

Latin kökenliler, Amerika’da nüfusun yüzde 17’sini oluşturuyor. Son başkanlık seçimlerinde her dört Latin seçmenden üçü, Demokrat Barack Obama’ya oy vermişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG