Erişilebilirlik

Adana'da Valilik Önünde Terör Saldırısı


Adana Valiliği'nin önündeki halka açık otoparkta bugün sabah saat 08.05 civarında 2 can kaybına neden olan ve terör saldırısı olduğu açıklanan bir patlama yaşandı.

Adana'daki patlamaya ilişkin medya kuruluşlarınca yayınlanan bilgilere göre; bir terörist, Mersin (33) plakalı araçla halka açık otoparka giriş yaptı ve makam girişine yakın bir noktaya park ettiği aracı uzaktan kumandayla patlattı. Bombalı araç saldırısıyla birlikte otoparktaki 5 araç da yanarken olay yerindeki yangın söndürüldü ancak Adana Valiliği ile çevresindeki iş yerlerinde hasar oluştu. Saldırıdaki aracın 2001 model ve 33 KKP 24 plakalı olduğu belirlendi. Aracın 22 Kasım Salı günü H.A. tarafından Adana'da M.S.Y. adlı şahsa satışının yapıldığı tespit edildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana'da yaptığı açıklamada, saldırı nedeniyle 2 kişi ölürken 33 kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin, valilikte çalışan bir bahçıvan olduğu öğrenildi.

Bakan Albayrak, "Bugün iki şehidimiz, 33 yaralımız var. Biri ağır, diğerleri ise hafif yaralı. Bu millet bugün maşalara değil, her gerçekleşen terör eyleminin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyor. Dünyayı ve bölgeyi birileri bir yerlere sürüklemek istiyorlarsa, emin olun bu millet, maşaları da destek olanları da bu yüzyılda başka yere gömecek. Bunlar büyük bir doğumun sancıları. Türkiye önemli adımlar atıyor. Bunlar bizi, devletimizi, hükümetimizi, milletimizi yıldırımamaz. Olayı açık ve net kınıyorum." dedi.

Vali Demirtaş ise, aracın makam girişine yakın yerde patlatıldığını ve bir kadın teröristin söz konusu olduğunu söyledi.

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın ilgili bakanlarla telefonla görüşerek saldırıya ilişkin bilgi aldığı açıklandı

Bu arada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca, Başbakanlık tarafından patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Bu çerçevede, "patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara" yayınlarında kesinlikle yer verilmemesi istendi.

Adana’da İkinci Bombalı Araç

Adana’da Valiliğe bombalı araçla düzenlenen saldırıdan sonra polis bir saldırı daha olacağı istihbaratını aldı. Bombalı araçla düzenlenecek saldırının önlenmesi için harekete geçen polis, saldırıda kullanılacak aracı kent merkezinde buldu. Takibe alınan araç, Sarıhamzalı ile Küçükdikili mahalleleri arasında kıstırıldı. Araç sürücüsüne 'teslim ol' çağrısı yapıldı. Araçtan ateş açılması üzerine çatışma başladı, kısa süren çatışmadan aracın içindeki şüpheli öldürüldü. Araçta bulunan bombanın etkisiz hale getirildiği sırada çevredeki evler boşaltıldı. Daha sonra bomba robot kullanılarak etkisiz hale getirildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG