Erişilebilirlik

Adalet Bakanı Sert Arizona Göçmen Yasasını İptal Ettiriyor


Amerika Adalet Bakanı Eric Holder federal hükümetin, Arizona eyalet meclisinde yeni kabul edilen göçmenlik yasasının iptali için mahkemeye başvuracağını söyledi

Amerika Adalet Bakanı Eric Holder federal hükümetin, Arizona eyalet meclisinde yeni kabul edilen göçmenlik yasasının iptali için mahkemeye başvuracağını söyledi.

Holder, yasanın istismara açık olduğunu söyledi. İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano’ysa yasanın, tehlikeli kaçak göçmenleri yakalamak için gereken para ve kaynakları, başka yöne çekeceğini söyledi.

Arizona’da birkaç ay sonra yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasa, Amerika’da kaçak olarak bulunmayı suç sayıyor. Arizonalı siyasetçiler, federal hükümetin mevcut yasaları uygulayamaması nedeniyle, harekete geçmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Öte yandan Meksika Hükümeti, vatandaşlarını Arizona eyaletine seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Meksika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yasanın, göçmenler ve tüm Meksikalı turistler için düşmanca bir hava yarattığı bildirildi.

XS
SM
MD
LG