Erişilebilirlik

Adalet Bakanı Ergin Açlık Grevi Yapan Mahkumlarla Görüştü


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi’nde 12 Eylül’den bu yana açlık grevinde olan mahkumlarla görüştü.

Türkiye’deki cezaevlerinde toplam 680 hükümlü ve tutuklu, Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının iyileştirilmesi, anadilde eğitim ve Kürtçe savunma hakkı gibi taleplerle 43 gündür açlık grevinde.

Sadullah Ergin görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında açlık grevinin cezaevlerinin mevcut şartlarına yönelik olmadığını belirterek, ''Bu eylemler cezaevleriyle ilişkili olmayan farklı sorun alanlarına dönük birtakım sebepleri kapsayan eylemlerdir. Bu talepler, tarafımızdan bilinen taleplerdir. Türkiye zaten uzunca bir süredir, demokratik hakların genişletilmesi, demokrasinin standartlarının yükseltilmesi ve evrensel hakların ikamesi ve inşası noktasında önemli gelişmeler sağladı. Bu çalışmalar devam edecek,” dedi.

Adalet Bakanı ayrıca mahkumlara açlık grevinden vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Ergin, ''Kendi bedenleriniz için, kendi sağlığınız için, sizi seven aileleriniz, sizin sevdikleriniz için bayram arifesinde, bu eylemlerden vazgeçin. Bunlara ihtiyaç kalmayacak bir Türkiye için yoğun çalışmaların olduğunu ifade ediyoruz,'' diye konuştu.

Bilici: “Oslo benzeri bir süreç başlamadan sorun çözülmez”

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Adalet Bakanı Ergin’in Sincan Cezaevi ziyareti ve grevcilerin hükümetten beklentileriyle ilgili Amerikan Sesi’nin sorularını yanıtladı.

Raci Bilici, Adalet Bakanı’nın Sincan Cezaevi’ne ziyaretini olumlu ancak yetersiz bir adım olarak gördüğünü, sorunun çözümü için Oslo benzeri bir diyalog sürecine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bilici, Ergin’in ziyaretinin açlık grevini sona erdirmek için yeterli olmadığını kaydetti. Tek bir devlet yetkilisinin iyi niyetiyle bu olayın çözülmesinin mümkün olmadığını belirten Bilici, hükümetin ortaya güçlü bir irade koyarak, Oslo sürecine benzer yeni bir diyalog ve müzakere süreci başlatması gerektiğini de vurguladı.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG