Erişilebilirlik

Abrini: ‘Şapkalı Adam Bendim’


Belçika’da cuma günü yakalanan Paris saldırıları zanlısı Muhammed Abrini’nin, aynı zamanda 22 Mart’ta Brüksel Havalimanı’ndaki bombalı saldırılarda intihar bombacılarıyla yan yana yürürken görüntülenen ‘şapkalı adam’ olduğunu itiraf ettiği bildirildi.

Cuma günü Belçika polisi, düzenlediği bir dizi operasyonla beş kişiyi gözaltına almıştı. Bunlar arasında 31 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı Abrini de bulunuyordu.

Abrini’yle birlikte diğer zanlılar, Usame K., Herve B.M., Bilal E.M. Brüksel’de 32 kişinin öldüğü bombalı saldırılarla ilişkilendiriliyor.

Zanlılar Brüksel’deki havaalanı ve metro bombalamalarıyla ilgili olarak terör cinayetleri ve terörist faaliyetlerden yargılanacak.

Muhammed Abrini
Muhammed Abrini

Ayrıca Belçikalı yetkililer cumartesi günü altıncı bir kişiyi gözaltına aldı, ama ayrıntı vermedi. Brüksel’in Etterbeek semtinde düzenlenen bir başka polis operasyonunda ise gözaltına alınan olmadı.

Belçikalı federal savcıların açıklamasında, hafta başında gözaltına alınan iki kişi yoğun sorgulamadan sonra serbest bırakıldı.

13 Kasım’daki Paris ve 22 Mart’taki Brüksel bombalamalarının ardından çok sayıda kişi tutuklandı, ancak Belçika’nın başkenti hala olası yeni bir terör saldırısına karşı alarmda tutuluyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG