Erişilebilirlik

Abdullah Gül: Bu Girişim Çılgınca ve Akıldan Yoksun


Abdullah Gül: Bu Girişim Çılgınca ve Akıldan Yoksun
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:15 0:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, canlı yayına bağlanarak kendisine ulaşan bilgileri Amerika’nın Sesi izleyicileriyle paylaştı.

Türkiye’ye hiç yakışmayan üzücü olayların gerçekleştiğini söyleyen Gül, Türkiye silahlı kuvvetleri içerisinde bulunan ufak bir grubun kendilerince organize olarak yönetim değişikliği yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bu grup darbe girişiminde bulunsa da, emir komuta zinciri altında olmayan bir askeri müdahalenin başarılı olmasının zaten mümkün olmadığını belirtti. Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve ordu komutanlarının bu hareketin karşısında olduğunun da altını çizen Gül, soldan sağa bütün siyasi partilerinde bu girişimi tasvip etmediğini bildirdi.Gül, "Bunun yanında halk da, darbelere karşı olduğunu sokaklara dökülerek gösterdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir yanlışa düşen herkesin en kısa süre içinde hatalarından dönmelerini ümit ettiğini de bildirdi.

Türkiye’nin siyasi kurumlarının, yargı mahkemelerinin, seçimlerinin bulunduğunu söyleyen Gül, Türkiye’de işleyen bir demokrasinin bulunduğunu söyledi. Uluslararası kurallara uyan bir ülkede bir grup askerin darbe yapma çabasının asla başarıya ulaşamayacağını da sözlerine ekledi.

Kendisinin de eski bir başkomutan olduğunu hatırlatan Gül, hükümetin zararı en aza indirmeye çalışarak tekrar düzeni sağlamaya başlayacağını ve daha sonra da hukuk çerçevesi içerisinde hesap sormaya başlayacağının altını çizdi. Kısa bir süre içerisinde bu durumdan kimlerin sorumlu olduğu ortaya çıkacağını söyleyen Gül, ‘bu girişimin çılgınca ve akıldan yoksun olduğu ortada’ dedi.

(Bu haber Amerika'nın Sesi Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'nun katkısıyla hazırlanmıştır. )

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG