Erişilebilirlik

ABD'nin Simgeleri Bitkilerle Maketleşti


ABD'nin Simgeleri Bitkilerle Maketleşti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

ABD'nin Simgeleri Bitkilerle Maketleşti

Washington’daki ünlü Botanik Bahçesi’nin, Amerikan Ulusal Park Hizmetleri’nin 100’üncü yıldönümü onuruna düzenlediği eşsiz sergi büyük ilgi görüyor. Botanik Bahçesi’nde, Amerika’daki Özgürlük Heykeli’nden Yellowstone Ulusal Parkı’na kadar birçok simgeleşmiş bölgenin, bitkilerden yapılan maketleri sergileniyor.

Washington’daki Botanik Bahçesi’ni ziyaret edenler, çok özel bir serginin keyfini çıkarıyor.

Sadece bitkiler kullanılarak, çok titiz bir şekilde yapıan 50 maket, Ulusal Park Dairesi’nin hizmet verdiği Amerika’daki en tanınmış alanları temsil ediyor.

Özgürlük Heykeli, Büyük Kanyon ve Rushmore Dağı bunlardan bazıları.

Botanik Bahçesi Sözcüsü Devin Dotson, “100’üncü yıldönümünü kutlayan Ulusal Park Hizmetleri Dairesi’yle işbirliği yaptığımız için çok heyecanlıyız. Burayı ziyarete gelenler, ülke çapındaki birçok farklı yeri görmüş oluyor. Bu bölgeler, halkın bildiği ve sevdiği yerler. Bazılarını görmüşler, bazılarını da birgün görmek istiyorlar,” diyor.

Bahçenin geleneksel yılbaşı şovunun parçası olan trenler, eski başkanların evlerinin bulunduğu minyatür köyün etrafını turluyor.

Thomas Jefferson’ın evi, Amerika’nın ilk başkanı George Washington’un evinden sadece birkaç metre uzaklıkta bulunuyor.

Burası da, medeni haklar lideri Martin Luther King Jr’un büyüdüğü ev.

Washington’daki Lincoln Anıtı ve Kongre binası da, Botanik Bahçesi’nde sergilenen önemli semboller arasında.

Dotson, “Dev bir proje! Bu maketleri 16 sanatçı, 600 saatten fazla çalışarak tamamladı. Herşey bitkilerle yapıldı. Örneğin kolonların tepesinde, meşe palamudu görebilirsiniz. Yüksek ve dik kolonlar, söğüt ağacı dallarıyla yapıldı. Ön kısımdaki süslemelerde ise kozalak kullanıldı” diyor.

Sergide, Dev Douglas köknarı da büyük ilgi görüyor. Köknar, ülkedeki 200 ulusal parkı temsil eden süslemeler ve parklardaki bitki ve hayvan çeşitliliğini simgeleyen objelerle donaltılmış.

Köknarın etrafı da maketlerle çevrili.

Dotson, “Washington’daki eski taş evi ve Kongre’nin çevresindeki tarihi evleri görebilirsiniz. Ayrıca birkaç dakikada bir patlayan Old Faithful Geyser maketi var. Hepsi de bitkilerden yapıldı,” şeklinde konuşuyor.

Dotson, ziyaretçilerin sergiden keyif almalarını umuyor: “Serginin, ülkedeki ulusal parklarla ilgili heyecan yaratmasını ve ziyaretçilerin burada gördükleri maketlerin gerçeğini görmek için bu parklara gitme isteği duymasını istiyoruz.”

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG