Erişilebilirlik

ABD’nin Batısında Orman Yangınları Sürüyor


En büyük yangın Kayalık Dağlar'ın (Rocky Mountains) eteklerinde 263 kilometrekarelik alana yayıldı. Aralarında 23 evin de bulunduğu 50 kadar yapıyı tahrip eden yangın, ağaçsız güvenlik şeritlerini ve otobanları da atlayarak, San Francisco’nun kuzeyindeki Colusa, Lake ve Yolo ilçelerine sıçradı.

Bir hafta önce başlayan yangın 13 bin kişinin evlerini terk etmesine yol açtı. Tek bir bölgede 3 bin 100 itfaiyeci yangınla mücadele ediyor. İtfaiyecilerin büyük bir kısmı bölgeye California eyaleti dışından getirildi.

California Ormancılık ve Yangınla Mücadele Birimi, Kuzey California’daki yangınların çoğunu binlerce yıldırım düşmesinin tetiklediğini bildiriyor. Bir sözcü, yangının güzergahında daha önce yangın çıkmamış alanlar bulunduğunu, bitki örtüsü ve havanın alevlere meydan verecek kadar kuru olduğunu söyledi.

Yangın dört yıldır kuraklık yaşanan bölgede önüne gelen her şeyi yutmuş durumda.

Ayrıca California’nın diğer bölgelerinin yanısıra, Oregon ve Washington eyaletlerinde de orman yangınları halkı tehdit ediyor. Amerika’nın batı yakası yaz sıcaklarıyla birlikte orman yangınlarına son derece açık bir bölge haline geldi.

Colorado eyaletinde görevli Ulusal Güvenlik Muhafızları, bölgeye iki adet yangın söndürme uçağı gönderdi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG