Erişilebilirlik

ABD’li Senatörün Ankara Gündemi Suriye


ABD Virginia Senatörü Tim Kaine ve beraberindeki heyet, Türkiye ziyaretinde dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede Suriye ve sığınmacılar sorununu değerlendirdi

ABD Virginia Senatörü Tim Kaine ve beraberindeki heyet, Türkiye ziyaretinde dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede Suriye ve sığınmacılar sorununu değerlendirdi.

Senatör Kaine ve beraberindeki ABD Kongresi’nden gelen heyet, dün Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da hazır bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Kaine beraberindeki ABD Kongre Heyeti görüşmesinde, Suriye başta olmak üzere Irak’taki güvenlik durumu ve DEAŞ (IŞİD) ile yabancı terörist savaşçılara karşı mücadele konusunda kapsamlı strateji geliştirilmesi konuşuldu. Libya ve Ukrayna’daki güncel gelişmeler konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Çavuşoğlu’na özellikle Suriye’deki gelişmeler, Kürtler ile DEAŞ arasındaki savaş konusunda sorular yönelttiği öğrenilen ABD’li heyet, Türkiye’nin sığınmacılara gösterdiği ev sahipliğine ise övgüyle yaklaştı. Türkiye’nin böylesi bir insani kriz karşısında sergilediği cömertlik konusunda takdir ifadeleri dile getirildi.

O mektup da anımsatıldı

Amerika’nın Sesi’nin edindiği bilgilere göre, Dışişleri’ndeki görüşmede, ABD Senatosu’ndan Mart ayında 74 ismin imza attığı Türkiye’ye yönelik basın özgürlüğü ve demokrasi eleştirileri içeren mektup da hatırlatıldı. ABD Kongre heyeti, Türkiye’nin 7 Haziran sonrasındaki tabloda ve oluşturulacak hükümet ile demokratikleşmeye sahip çıkması beklentisini aktardı.

O mektuba Demokrat partili Tim Kaine de imza atan Senatörlerden biri. ABD Dışişleri Bakanı Kerry’ye iletilen mektupta 33 Cumhuriyetçi, 39 Demokrat ve iki bağımsız Senatör imza atmıştı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG