Erişilebilirlik

ABD’li Gazeteci İran’da Mahkemeye Çıkarılıyor


Washington Post gazetesinin Tahran Büro Şefi Rezayan, Amerika adına casusluk yapma suçundan yargılanmak üzere 26 Mayıs günü mahkemeye çıkarılıyor

İran’da casusluk suçlamasıyla yaklaşık bir yıldır hapis yatan Amerikalı gazeteci Jason Rezayan gelecek hafta mahkemeye çıkarılıyor.

İran resmi haber ajansları, Washington Post gazetesinin Tahran Büro Şefi Rezayan’ın 26 Mayıs günü yargı önüne çıkarılacağını yazdı.

Fransız haber ajansı AFP de Rızayan’ın avukatına dayanarak verdiği haberde, gazetecinin yanı sıra eşi ve üçüncü bir kişinin daha mahkemeye çıkarılacağını söyledi. Üçü de geçen Temmuz ayında Tahran’da tutuklanmıştı.

Amerika, basın özgürlüğünü savunan kurumlar ve Washington Post gazetesi Rezayan’ın bir yıla yakın süredir hapiste tutulmasını eleştiriyor. Rezayan’ın ailesi ve Washington Post gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Marty Baron, Rezayan’ın, avukatıyla kısıtlı şartlarda görüştürülmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Geçen ay da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Rezayan hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu söylerken, Beyaz Saray da suçlamalardan vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.

Rezayan, hakkındaki iddialardan suçlu bulunursa 10 ila 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Rezayan ve gazeteci eşi Yegane Salihi, polisin evlerine düzenlediği baskın sonrasında tutuklandı. Salihi daha sonra kefaletle serbest bırakıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG