Erişilebilirlik

Abdeslam Belçika'da Mahkemeye Çıkarıldı


Paris saldırılarından önce görüntülenen Salah Abdeslam
Paris saldırılarından önce görüntülenen Salah Abdeslam

Paris terör saldırıları sanığı Salah Abdeslam’ın aleyhine Belçika’da, cinayete teşebbüs suçundan iddianame hazırlandı. 13 Kasım saldırılarının kilit şüphelilerinden olan Abdeslam geçen ay Brüksel’de polisle silahlı çatışmaya girmişti.

Sanık, mahkemede hakim karşısına çıkarılarak aleyhindeki suçlamaları dinledi.

15 Ocak’ta Brüksel’in Forest mahallesinde, hücre evi olduğundan şüphelenilen yere yapılan baskında çıkan çatışmada 4 polis memuru yaralanmış, Cezayirli bir şüphelinin yanı sıra İslamcı bir militan da ölmüştü.

26 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı, Kasım ayında Paris’te yaşanan saldırılardaki rolü nedeniyle Fransa’ya gönderilmeyi bekliyor. Saldırılarda 130 kişi ölmüştü.

Belçika polisi Abdeslam’ı aynı zamanda Brüksel Havalimanı’na ve bir metro istasyonuna düzenlenen 22 Mart saldırılarını gerçekleştiren intihar bombacılarıyla bağlantısı olup olmadığıyla ilgili de sorguladı.

Abdeslam, polise Paris saldırılarında lojistik rol oynadığını ve 13 Kasım’da kentteki stadyuma düzenlenen saldırıda kendini patlatmayı planladığını, ancak son anda bundan vazgeçtiğini anlattı.

Abdeslam’ın avukatları sanığın Paris saldırıları sırasında kentte olduğunu kabul ettiğini doğruladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG