Erişilebilirlik

AB'den Yunanistan'a Ultimatom


Yunanistan Başbakanı (solda) Aleksis Çipras Brüksel'de AB komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşürken
Yunanistan Başbakanı (solda) Aleksis Çipras Brüksel'de AB komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşürken

Euro bölgesi maliye bakanları yeni Yunan hükümetinin şiddetle karşı çıktığı borç kurtarma paketi anlaşmasını uzatma talebinde bulunması için Atina'ya Pazartesi gününe kadar süre tanıdı

Euro bölgesi bakanları, Atina’ya şiddetle karşı çıkmasına rağmen, borç kurtarma paketi anlaşmasını uzatma talebinde bulunması için bir hafta süre verdi.

Aynı zamanda Hollanda maliye bakanı olan Eurogrubu başkanı Jeroen Dıjsselbloem, Brüksel’deki sonuç vermeyen görüşmelerden sonra Yunanistan’ın karar vermek için Pazartesiye kadar zamanı olduğunu söyledi

Uzatma seçeneğini bugüne kadar reddeden Yunanistan, kurtarma paketine eklenen koşulların ülkeyi yoksulluğa sürüklediğini savunuyor.

Atina uzatma talebinde bulunursa, Euro bölgesi ekonomi bakanları Cuma günü yeniden buluşup kurtarma paketi anlaşmasının koşullarını hafifletme seçeneklerini ele alacak. Diğer bir seçenekse, Yunanistan’ın Euro bölgesinden çıkartılması olarak görülüyor.

Yunanistan ve Avrupalı kreditörler Pazartesi günü Brüksel’de Atina’nın kurtarma paketini yeniden müzakere etme talebiyle ilgili yeni tur görüşmelere başladı.

Fransa’nın uzlaşma çağrısına rağmen, en büyük kreditör Almanya’nın katı tutumunu sürdürmesi nedeniyle çabuk bir çözüm şansı zayıf görülüyor.

Yunanistan Euro bölgesi ülkeleri ve IMF ile yaptığı 273 milyar dolarlık kurtarma paketi anlaşmasının yerini yeni bir anlaşmanın almasını istiyor. Mevcut kurtarma anlaşmasının süresi 28 Şubat’ta doluyor.

XS
SM
MD
LG