Erişilebilirlik

AB'den Rusya'ya Yeni Yaptırımlar


Avrupalı diplomatlar ekonomik önlemlerin Cuma günü yürürlüğe gireceğini ancak Ukrayna'daki durum düzelirse geri alınacaklarını bildiriyor

Avrupa Birliği liderleri Ukrayna’ya müdahalesi nedeniyle Rusya’ya yeni ekonomik yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Brüksel’deki diplomatik kaynaklar yaptırımlar Cuma günü yürürlüğe gireceğini bildiriyor. Ancak bazı diplomatlar ekonomik önlemlerin, Ukrayna’daki durum düzelirse geri alınacağını söyledi.

AB’nin açıklamasından önce Ukraynalı yetkililer isyancıların doğu ve güneydoğuda kontrol altında tuttukları bölgeyi Azak Denizi’ra kadan genişlettiklerini kabul etti. Daha önce bir Rus hükümet sözcüsü geçen ay sonudaki ani karşı saldırıdan sonra isyancılarırn Azak Denizi kıyılarında geniş bir bölgeyi tümüyle kontrolları altına aldıklarını açıklamıştı.

Haberler üzerine Moskova borsası 0.7 oranında düşerken ruble’nin dolara karşı değeri en düşük düzeyine 37.51 dolara indi.

Öteyandan bir NATO yetkilisi Rus birliklerinin büyük bölümünün Ukrayna’dan çekildiği konusunda bir bilgileri olmadığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko bir gün önce Rusya’nın ülkesindeki kuvvetlerinin büyük bölümünü geri çektiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG