Erişilebilirlik

AB’den Beşar Esat’ın Eşine Seyahat Yasağı


Avrupa Birliği Suriye Devlet Başkanı Esat’ın İngiltere doğumlu eşiyle bazı yakınlarına seyahat yasağı koydu, banka hesaplarını dondurdu

Avrupa Birliği Suriye Devlet Başkanı Esat’ın İngiltere doğumlu eşiyle bazı yakınlarına seyahat yasağı koydu, banka hesaplarını dondurdu.

Yarın yürürlüğe girecek olan karar, Esma el Esat ile kız kardeşi, annesi ve 8 hükümet yetkilisini kapsıyor. Bir süre önce bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen elektronik mesajlarda, ülkesinde her gün yüzlerce kişi öldürülürken, Esma el Esat’ın internette, Avrupa’nın en lüks mağazalarında alışveriş yaptığı, onbinlerce dolarlık sipariş verdiği ortaya çıkmıştı.

AB yetkililerine göre İngiliz vatandaşlığını bırakmamış ise, yaptırım Bayan Esat’ın İngiltere’ye gitmesini önleyemiyor.

Bu arada Cenevre’deki BM İnsan Hakları Konseyi giderek artan şiddet eylemlerinden ötürü Suriye’yi tekrar kınadı. Amerika ve Arap ülkeleri tarafından sunulan karar tasarısında, Suriye’deki insan hakları ihlalleri ve ölümlerle ilgili soruşturmanın uzatılması da öneriliyordu.

3’e karşı 41 oyla kabul edilen tasarıya Küba, Rusya ve Çin aleyhte oy verdi.

Öte yandan Suriye’den Türkiye’ye kaçmaya çalışan üç askerin bugün Azaz yakınlarında öldürüldüğü bildirildi. Dün de Türkiye’ye ulaşmaya çalışan bir otobüse ateş açılmış kadın ve çocuk 5 kişi ölmüştü.

Bir saat önce Şam'ın Sakba semtine giren polis, asker ve rejim yanlısı paralı militanlar:

XS
SM
MD
LG