Erişilebilirlik

ABD'den Kuzey Kore'ye Uyarı


Amerika, Kuzey Kore’ye karşı bu hafta ikinci gövde gösterisini yaparak Güney Kore üzerinde radara yakalanmayan iki “Hayalet” bombardıman uçağı uçurdu.

Kore’deki Amerikan kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada” B2 tipi bombardıman uçaklarının yaptığı bu uçuşlar Amerika’nın hedefleri tam isabetle vuran uzun menzilli hava saldırılarını istediği an hızla yerine getirme yeteneğini göstermektedir” denildi.

Kuzey Kore, bir gün önce Güney’le son iletişim kaynaklarından biri olan kırmızı telefon hattını kapattığını açıklamıştı.
Yarımadada gerginlik artarken Pyongyang’a bağlı resmi Kore Merkezi Haber Ajansı, Güney Kore’ye “her an savaş çıkabileceği için kırmızı telefona ihtiyaç kalmadığı” yolunda mesaj gönderildiğini bildirmişti.
Aynı açıklama Kuzey Kore’nin devlet televizyonunda da yayınlandı. Açıklamada, yalnızca kırmızı telefon değil, iki taraf arasındaki silahdan arındırılmış bölgede de bağlantının kesileceği belirtildi.
Güney Koreli yetkililer, daha önce Kaeson’daki ortak sanayi parkında irtibatın kesildiğini doğruladı.

Son yaptığı füze ve nükleer denemelerden dolayı yeni Birleşmiş Milletler yaptırımlarıyla karşılaşan ve Amerika’yla Güney Kore’nin sınıra yakın bölgede düzenlediği ortak askeri tatbikatlardan rahatsız olan Kuzey Kore, hemen hemen her gün, Güney’i savaşla tehdit ediyor.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG