Erişilebilirlik

ABD'den Ankara'daki Saldırıya Kınama


Amerika Ankara’daki saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Amerika’nın Kızılay’daki saldırıyı güçlü bir şekilde protesto ettiğini söyledi. Ulusal Güvenlik Konseyi’nden de saldırıya kınama geldi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Amerika’nın Kızılay’daki saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını söyledi. “Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralıları da acil şifalar diliyoruz” diyen Kirby, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye ortak tehdit terör konusunda güçlü ortaklığımızı teyit ediyoruz” ifadesini de kullandı.

Amerika Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Ned Price da Amerika’nın masum hayatlar alan ve onlarca kişiyi yaralayan Ankara’daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını söyledi. Price, “Düşüncelerimiz ve dualarımız hayatını kaybedenler, yaralılar ve sevdikleriyle” dedi. Ned Price, “Bu korkunç olay Türk halkını son dönemde hedef alan terör saldırılarından biri” dedi ve Amerika’nın değerli NATO müttefiki ile birlikte olduğunu vurguladı.

ABD Büyükelçiliği’nden ‘terör uyarısı’ açıklaması

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Twitter’da yayınladığı mesajda "Saldırı nedeniyle derin üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Bu arada Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği, olaydan kısa bir süre önce Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarına yönelik terör uyarısının yol açtığı tartışmaların ardından Twitter’da bir başka mesaj yayınlayarak açıklama getirdi.

Açıklamada, “ABD Büyükelçiliği’nin Ankara’daki ABD vatandaşlarına yönelik mesajı hakkında Türk basınında yer alan spekülasyonlara ilişkin gerçekler şöyledir: ABD Büyükelçiliği, geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden Büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin Türk çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır” denildi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG