Erişilebilirlik

'ABD Değişim Programlarına Türkiye'den İlgi Büyük'


'ABD'deki Öğrenci Değişim Programlarına Türkiye'den İlgi Büyük'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:52 0:00
Amerika Dışişleri Bakanlığı, uzun yıllardır kültürler arası diyaloğu güçlendirmek amacıyla öğrenciler için değişim programları düzenliyor. Bu programlar çerçevesinde öğrenciler burslu olarak Amerika’ya getiriliyor. Ailelerin evlerine yerleştirilen öğrenciler, bir yıl süreyle Amerika’da eğitim alabiliyor. Lise öğrencileri için bakanlık iki program uyguluyor. Bunlardan ilki AFS, diğeri de Ortadoğu ve Müslüman ülkeleri kapsayan YES programı.

AFS Türkiye Program Direktörü Derya Komitoğlu, Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından 2011 sonrasında başlatılan YES öğrenci değişim programıyla, 2013’de 100. yılını kutlayan AFS programının ayrıntıları ve başvuru şartları hakkında bilgi verdi. Derya Komitoğlu ile Melek Çağlar konuştu.

Ayrıntılı bilgi için: www.afs.org.tr
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG