Erişilebilirlik

ABD’de Türkler Sandığa İlgi Göstermedi


Anayasa değişikliyle ilgili yapılan referandumda yurt dışında yaşayan Türklerin 1 Nisan’da başlayan oy kullanma süresi 9 Nisan’da sona erdi.

ABD’de kayıtlı 100.065 Türk seçmenden sadece 32.919 kişi oy kullandı. Katılım oranı bir önceki seçimlere göre artmasına rağmen oy kullanma oranı yüzde 32.7 ile sınırlı kaldı.

ABD’de yaşayan Türk seçmenlerinin yüzde 38’inin kayıtlı olduğu New York bölgesinde ise oy kullanan seçmen sayısı 12 bin 887 kişi oldu.

ABD’de Türkler Sandığa İlgi Göstermedi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın referandum için yapılan oylamada katılımın beklentilerin altında gerçekleştiğini söyledi.

Siyasi partilerin temsilcileri de ABD’de anayasa değişikliğiyle yapılacak oylamada katılımın beklentilerinin altında gerçekleştiğini belirtti.

Oylarla birlikte Türkiye’ye gidecek olan New York sandık gönüllüsü Ali Sarıkaya da ABD’den Türkiye gidecek Türk seçmenlerin oylarının güvencede olduğunu söyledi.

Sarıkaya, ABD genelinde kullanılan oyların 16 Nisan’da Ankara Ticaret Odasında (ATO) sayılacağını belirtti.

Sarıkaya, “Kimsenin endişesi olmasın. Kullanılan tüm oylar güvencede. Ben dördüncü kezoylarla birlikte Türkiye’ye gidiyorum. Bu kez ABD’deki Türkler tam anlamıyla bir demokrasi sınavı verdi. Tüm olumsuzluklara rağmen beklentimizin altında da olsa oylarını kullandılar. 16 Nisan’da Ankara’da oyların sayımını yapacağız” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG