Erişilebilirlik

ABD'de Şiddetli Kar Yağışı


Başkent Washington dahil birçok bölgede şiddetli kar ve fırtınalara yolaçan soğuk hava dalgası, hayatı büyük ölçüde etkiliyor.

ABD’nin güneyinde kar yağışı ve hortumlara neden olan büyük bir kasırganın doğuya doğru ilerlemesinin bu bölgelere büyük bir kar fırtınası getirmesi bekleniyor.
ABD’nin Indiana ve Ohio eyaletlerinde kar fırtınası uyarıları yapılıyor.
Ulusal Hava Durumu Dairesi yola çıkılmamasını tavsiye ederken, şiddetli kar yağışı ve sert rüzgarların görüşü sıfıra indirmesi nedeniyle yolların çok tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu.
Kurum etki altındaki bölgelerde 15 ile 25 santim arası kar bekliyor.
Kar fırtınası uyarıları Indiana’dan Maine’e kadar olan bölgede geçerli. Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde ise kasırga uyarısı yapılıyor.

Noel günü olan 25 Aralık’ta fırtına güney eyaletlerinde ölümlere neden oldu.
Alabama, Louisiana, Mississippi ve Texas’ta oluşan hortumlar evlere zarar verirken onbinlerce kişiyi de elektriksiz bıraktı. Kar fırtınası Oklohama’da ise otoyolda 21 araçlık zircirleme bir kazaya neden oldu.
Texas’ta 25 yaşında bir sürücü kamyonetinin üzerine ağaç düşmesi nedeniyle hayatını kaybederken Oklohama’da karla kaplı bir otoyolda meydana gelen kazadaysa bir kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG