Erişilebilirlik

ABD'de 'Olay Film' Kapalı Gişe Oynadı


Los Angeles'te tartışmalı filmi görmek için kuyrukta bekleyen seyirciler
Los Angeles'te tartışmalı filmi görmek için kuyrukta bekleyen seyirciler

Kuzey Kore liderini konu alan ve daha önce tehditler nedeniyle geri çekilen "The Interview" adlı film Noel'de geceyarısı ilk kez oynatılırken sinema salonlanlarına akın eden seyirciler ifade özgürlüğünü desteklerini göstermek için geldiklerini söyledi

Sony şirketinin, siber saldırılar ve aldığı tehditler nedeniyle gösterime girmesini iptal ettiği tartışmalı “The Interview” (Röportaj) filmi Noel günü geceyarısı gösterildiği sinemalarda kapalı gişe oynadı. Sinema salonlarına akın eden seyirciler bilet kuyruğunda beklerken ifade özgürlüğüne desteklerini göstermek için geldiklerini belirtti.

Filmin yapımcısı Sony firması,önce 200 bağımsız sinema salonunun bu karara iştirak edeceğini duyurmuş, ancak bu sayı daha sonra artarak 300’e çıkmıştı.

Tartışmalı film, Çarşamba günü de aralarında Microsoft Xbox, Google Play ve Youtube gibi çeşitli platformlarda ücretli olarak gösterime sokulmuştu. Ancak filmin başrol oyuncusu Seth Rogen, sosyal medyada paylaştığı mesajda internetde gösterimi eleştirerek, “komediyi, en iyi izleme şekli sinemada, bir salon dolusu insanla izlemektir. Yani ben yerinizde olsam, böyle yapardım” dedi.

Komedi filminde, iki gazetecinin Amerikan İstihbaratı tarafından Kuzey Kore liderine suikast düzenlemeleri için görevlendirilmeleri anlatılıyor.

Kuzey Kore'nin büyük tepkisini çeken ve Noel günü gösterime girmesi planlanan filmin, yapımcı Sony firmasına yönelik geçen ay gerçekleştirilen siber saldırılar ve tehditlerin ardından firma tarafından gösterimden çekilmişti.Filmin gösterimini yapacak büyük sinema salonu zincirleri de tehdit ve siber saldırı hedefi olmuştu.

Sony'nin filmi geri çekme kararına ABD Başkanı Barack Obama tepki göstermişti.

Amerika, siber saldırılardan Kuzey Kore’yi sorumlu tutarken, Pyongyang hükümeti bu iddiaları reddediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG