Erişilebilirlik

ABD'de Mali Uçurum Pazarlığı


Demokrat Senato liderleri
Demokrat Senato liderleri
Başkan Barack Obama, mali uçurumdan kaçınmak için Kongre’yi 1 Ocak tarihine kadar gerekli adımları atmaya çağırdı aksi halde Amerika’nın yeniden ekonomik durgunluğa gireceği uyarısında bulundu.
NBC televizyonunun sorularını yanıtlayan Obama Kongre üyelerinin en zenginler dışında tüm Amerikalıların vergi oranlarını düşük tutmak için hızla hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
Obama, vergilerin yükselmesinin önlenmesinin ardından önümüzdeki haftalarda ülkenin süregelen bütçe açığını ve artan borç yükünü azaltma konularının ele alınabileceğini vurguladı.
Yönetim ve Beyaz Saray’ın yürütülen görüşmelerde bir anlaşmaya varamaması durumunda 1 Ocak’tan itibaren herkesi kapsayacak otomatik vergi artışları ve federal hükümet harcamalarında kesintiler devreye girecek. Mali uçurum adı verilen bu durumun uzun vadede Amerikan ekonomisini yeniden resesyona sokmasından kaygı duyuluyor.
Beyaz Saray ve Kongre’deki Cumhuriyetçi Partili muhalefet, vergilerin hangi kesim üzerinde arttırılması gerektiği ve hangi devlet programlarında kısıntıya gidilmesi konusunda anlaşamadı. Yönetim zenginlere yönelik vergilerin arttırılmasını istiyor, ancak 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek otomatik vergi artışları tüm kesimleri etkileyecek.

Cumhuriyetçi liderler Temsilciler Meclisi’nin Pazar akşamı oturuma çağırdı. Senato ise çalışmaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG