Erişilebilirlik

ABD'de Kanlı Sinema Baskını Davası Başladı


İddia makamı, 12 kişiyi öldüren, 58 kişiyi yaralayan James Holmes aleyhine 142 ayrı suç duyurusunda bulundu

Amerika’nın Colorado eyaletinde Temmuz ayında bir sinema salonuna ateş açarak 12 kişiyi öldüren James Holmes, mahkemeye çıkarıldı.

İddia makamı, 12 kişinin ölümüne, 58 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı düzenleyen James Holmes aleyhine 142 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın Holmes aleyhine açılan davaya ilişkin ayrıntıları ilk kez kamuoyuna sunacağı oturumun bir hafta sürmesi bekleniyor. Bu aşamadan sonra yargıç, dava açılması için yeterli kanıt olup olmadığına karar verecek.

İddia makamı, ölüm cezası isteyip-istemeyeceklerine ise henüz karar vermedi.
Holmes, Colorado eyaletinin Aurora kentinde Batman serisinin son filmi “The Dark Knight Rises”ın gece yarısı gösteriminde bir sinema salonuna önce göz yaşartıcı gaz bombası atmış, sonra izleyicilerin üzerine ateş açmıştı.

Nöroloji bilimi doktora öğrencisi olan 25 yaşındaki Holmes, saldırıyı düzenlemeden bir ay önce doktora programını bırakmıştı. Avukatları, Holmes’un akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ediyor ve ön oturumlarda Holmes’un akıl sağlığına ilişkin ifade verebilecek tanıklar çağırabileceklerini söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG