Erişilebilirlik

ABD'de İstihdam Piyasası İyileşiyor


Amerika'da işsizlik sigortasına başvuranların sayısı geçen hafta yine düştü. Bu düşüş istihdam piyasının düzelmekte olduğunu gösteren yeni işaret oluyor.
Çalışma Bakanlığı, geçen haftaya kıyasla 10 bin azalarak 332 bin kişinin işsizlik sigortasına başvurduğunu açıkladı. Son düşüş dört haftalık ortalamayı 347 binin altına indirdi. Bu, ekonomik kizin başladığı Mart 2008'den beri en düşük düzey oluyor.

Ekonomistler, işsizlik sigortasına başvuranların sayısının azalmasının daha kişinin işten çıkartıldığını gösterdiğini vurguluyor.

Uzmanlar, Amerika’da iyileşen istihdam verilerinin satışları artırdığını söylüyor. Geçtiğimiz günlerde, Şubat ayı içinde Amerikan iş piyasasına 236 bin yeni iş eklendiği ve işsizlik oranının 7,7’ye gerilediği açıklanmıştı.

Amerika Ticaret Bakanlığı’nın raporuna göre, otomobil satışları ve benzin fiyatları hariç tutulduğunda, Şubat ayında ülke genelindeki satışlarda ilerleme kaydedildi. Ekonomistler ve yatırımcılar, tüketici taleplerinin ekonomiyi büyük ölçüde yönlendirdiği Amerika’daki perakende satışlarını yakından izliyor.

Amerika’daki büyük şirketlerin yöneticileri, önümüzdeki altı ay içinde ekonomik büyümenin devam edeceğine inanıyor. Ancak son yapılan bir araştırmaya göre, bu firma yöneticileri satış ve yatırımlarda büyüme beklese de, sadece üçte biri işe alımları hızlandıracağını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG