Erişilebilirlik

ABD'de İkinci Ebola Vakası


Dallas kentinde geçen hafta Ebola'dan ölen Liberyalı hastaya bakan sağlık ekibinden ikinci bir görevlinin daha Ebola virüsü kaptığı bildiniliyor

Geçen hafta Dallas kentinde Ebola’dan ölen Liberyalı Thomas Eric Duncan’a bakan ekipten ikinci bir görevlinin daha Ebola virüsü kaptığı açıklandı.

Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings, Ebola virüsü bulaştığı tespit edilen ve ateşi çıkar çıkmaz karantinaya alınan ikinci sağlık görevlisinin komşularına haber verildiğini söyledi.

Evcil hayvan sahibi olmayan ve tek başına yaşayan sağlık görevlisinin evi, ekipler tarafından dezenfekte edildi.

Duncan’ın tedavisinde görevliyken Ebola virüsü kapan 26 yaşındaki hemşire Nina Pham’ın tedavisi de aynı hastanede sürüyor. Pham’ın durumunun iyi olduğu bildiriliyor.

Öte yandan Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Doktor Thomas Frieden, Amerika’da Ebola vakası görülen hastanelere birkaç saat içinde özel ekipler sevk edileceğini açıkladı.

Ebolalı hastaların bakımı konusunda yeterince hazırlıklı olmadıkları dile getiren sağlık görevlilerinin son derece kaygılı olduklarını bildiğini söyleyen Doktor Frieden, hemşire Nina Pham’a bakan ekibin emniyeti için özel bir birim görevlendirdiklerini söyledi.

Dallas’ta ölen Liberyalı Thomas Eric Duncan’a bakan 75 kişilik sağlık ekibinin ateş ve diğer belirtiler gösterip göstermediği yakından takip ediliyor. Doktor Frieden, Duncan’ın Amerika’ya ayak bastıktan sonra görüştüğü diğer 48 kişininse en riskli dönemi atlattıklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG