Erişilebilirlik

ABD Yeniden Irak'ı Tartışıyor


ABD Yeniden Irak'ı Tartışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

IŞİD militanlarının hızlı ilerleyişi, Irak savaşında hayatını kaybeden 4 bin 500 Amerikan askerinin yakınlarını ve bazı siyasi çevreleri 2003 işgaliyle başlayan savaşı yeniden tartışmaya açmaya itti

Illinois eyaletinde ölen askerler anısına bir motosikletli gösteri düzenleyen Raymond Proskaski, Obama’nın Irak’a asker göndermemesinden şikayetçi:

“Obama’nın asker göndermediği yönündeki açıklaması yanlış. Çünkü zaten 300 danışman gönderdiler.”

Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Kinzinger, “Obama, danışman ve özel harekat birliklerini kara operasyonu olarak görmüyor. Ancak bence bu gerekliydi ve havadan da desteklenmeleri şart,” şeklinde konuşuyor.

Kinzinger, Irak savaşına katılan eski bir savaş pilotu. Kinzinger, İnsansız Hava Araçları ve savaş uçaklarıyla düzenlenecek operasyonun militanları püskürteceğini söylüyor: “IŞİD militanlarını geriletmemiz gerekiyor. Bu, Irak savaşında hayatını kaybedenlere ödememiz gereken bir borç.”

Kory Thompson, “Bence en iyi çözüm Irak’a tek bir Amerikalı bile göndermemek. Bu işi kendi aralarında halletmeleri gerekiyor,” diyor.

Kory Thompson, oğlu Michael’i savaşta kaybetmiş. Bu yüzden Irak’taki militanların kazanımlarını üzüntüyle izliyor: “Birçok anne-baba, oğullarımız bir hiç uğruna mı savaşta öldüler diye üzülüyor. Ama bence çocuklarımız Irak halkının özgürlüğü için öldü.”

Thompson, Irak halkının şimdi de kendi özgürlüklerini, kendilerinin kazanmasını umuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG