Erişilebilirlik

ABD Yeni Savunma Bakanı Göreve Başladı


Eski Senatör Chuck Hagel, yeni savunma bakanı olarak yemin ederek göreve başladı.

Hagel, bakanlıkta yaptığı konuşmada Pentagon’u, Kongre önlem almazsa Cuma günü başlayacak otomatik bütçe kesintileri nedeniyle zor günlerin beklediğini vurguladı.

Amerika’nın dünyaya sırt çevirmemesi ve müttefikleriyle birlikte çalışması gerektiğini belirten Hagel bakan olarak bunu sağlamak için elinden geleni yapma sözü verdi.

Amerikan Senatosu, Chuck Hagel’ın savunma bakanlığına atanmasını Salı günü onaylamıştı.

Senato’da yapılan oylama 41’e karşı 58 oyla, Hagel’ın ataması lehine sonuçlandı.

Senato, bu oylamadan birkaç saat önce atamayla ilgili tartışmaları sonlandırma yönünde oy kullanmıştı.

Eski Cumhuriyetçi Parti senatörü olan Chuck Hagel’ın Demokrat Parti iktidarında görev yapmasına en çok kendi partisinin üyeleri karşı çıktı. Cumhuriyetçi Partililer, Hagel’ın atamasını iki haftadır geciktiriyordu. Hagel en çok Ortadoğu politikası ve Amerika’nın nükleer silah stoklarıyla ilgili görüşleri yüzünden eleştirildi.

Cumhuriyetçi Partililer, Chuck Hagel’ı İran’a fazla yumuşak, İsrail’e ise daha sert davranmakla suçladı. Hagel’ın 2007 yılında Cumhuriyetçi Partili iktidar sırasında, Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısının arttırılmasına karşı çıkması da atamasına yönelik itirazlar arasındaydı.

66 yaşındaki Hagel üç madalya sahibi eski bir Vietnam muharibi. Obama’nın Savunma Bakanlığı görevine atadığı Hagel, mevcut bakan Leon Panetta’nın yerine geçecek.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG