Erişilebilirlik

ABD'ye Yönelik Terör Kaygıları Artıyor


ABD'ye Yönelik Terör Kaygıları Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Amerika Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı James Clapper, Senato’daki bir oturumda yaptığı açıklamada, Amerika’nın terör tehditleriyle bu kadar çok karşılaştığı bir başka dönem daha olmadığını söyledi

Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı James Clapper, Senato İstihbarat Komisyonu’ndaki oturumda verdiği ifadede, Ulusal İstihbarat Dairesi eski çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı bilgilerin ulusal güvenlik çalışmalarına büyük zarar verdiğini söyledi.

James Clapper: “Şimdi teröristler ve diğer düşmanlarımız istihbarat kaynaklarımızı, yöntemlerimizi, bilgi ve becerilerimizi oturup inceleyecek. Hakkımızda elde edecekleri bilgiler işimizi çok daha zorlaştıracak.”

Clapper, teröristlerin izlerini belli etmemek için iletişim kurma yöntemlerini değiştirdiklerini söylüyor. Amerikan tarihinin en büyük ve en çok hasara neden olan istihbarat hırsızlığının yapıldığını söyleyen Clapper, Snowden’dan henüz yayınlanmamış belgeleri iade etmesini istedi.

James Clapper: “Snowden, misyonunu tamamladığını, kazanan tarafın kendisi olduğunu iddia ediyor. O zaman Snowden’a ve işbirlikçilerine sesleniyorum ve Amerika’nın güvenliğine daha fazla zarar vermemeleri için çaldıkları ancak henüz yayınlamadıkları belgeleri geri vermelerini istiyorum.”

Ulusal Terörle Mücadele Direktörü Matthew Olsen da aynı oturumda Soçi’de yapılacak Kış Olimpiyatları öncesinde terör tehditlerinde artış olduğu uyarısında bulundu.

Matthew Olsen: “Olimpiyatların Rusya’da yapılıyor olması nedeniyle terör tehditlerinde zaten artış bekliyorduk. O bölgede bazı radikal örgütler olduğunu biliyoruz. Özellikle de Rusya’daki en önemli terör örgütü olan Kafkas Emirliği.”

Matthew Olsen, Olimpiyatlardaki en büyük tehdidinse sporcu ya da izleyicilere yönelik olmadığını söylüyor: “Olimpiyat oyunlarının yapılacağı tesislerde ve etkinliklerde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Esas tehditler, Soçi civarı ve etrafındaki yumuşak hedefler. Bu bölgelerde ciddi bir terör saldırısı tehdidi var.”

Senato İstihbarat Komisyonu Başkanı Dianne Feinstein, Amerika’nın ulusal güvenliğine yönelik iç ve dış tehditlerin değerlendirildiği yıllık oturumda, Suriye’nin çok ciddi bir tehdit haline geldiğini söyledi: “Geçen yılki oturumumuzdan bu yana göze çarpan en önemli gelişme, terör eylemlerini ve yabancı teröristleri adeta mıknatıs gibi çeken Suriye oldu. Durum o kadar kötü ki, El Kaide liderlerinden Ayman El Zevahiri bile Suriye’deki örgütlerden birinin faaliyetlerini çok aşırı bulduğunu söyledi.”

Afganistan’daki durumun da kaygı verici olduğunu bildiren Senato İstihbarat Komisyonu, bu ülkedeki savaşın mutlaka kazanılması gerektiğini vurguladı.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG