Erişilebilirlik

ABD ve Türkiye Bilim-Teknoloji Alanında İşbirliğini Genişletiyor


Amerika ve Türkiye, bilim, teknoloji ve yenilik (inovasyon) alanlarında ikili işbirliğini ilerletmek için bir yol haritası hazırladı.

Ankara’daki Amerikan Büyükelçilliği’nden yapılan duyuruda, iki taraftan yetkililerin, 3-4 Nisan tarihlerinde bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında ikili işbirliği geliştirmek için yol haritasını çizmek üzere ilk üst düzey toplantıyı Ankara’da gerçekleştirdiği bildirildi. İki ülke 2010 yılında Bilim ve Teknoloji anlaşması imzalamıştı.

Ankara’daki toplantıya Amerika’dan ve Türkiye’den yüzden fazla hükümet, özel sektör, üniversite ve sivil toplum temsilcisi katıldı; enerji, biomedikal araştırma, tarım, doğal riskler, eğitim teknolojileri, materyal bilimleri ve sürdürülebilir gelecek için mühendislik gibi konularda işbirliğini arttıracak mekanizmaların geliştirilmesinin yolları araştırıldı.

Katılımcılar ayrıca iki ülke teknolojisinin ticarileşmesini desteklemek adına yenilik ekosistemleri güçlendirmek için yollar aradı ve ekonomik gelişmeyi destekleyecek etkili politikalar ve düzenlemeleri hayata geçirdi.

Heyetlere Okyanus ve Uluslararası Çevre ve Bilim İşleri’nden sorumlu Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Kerri-Ann Jones ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altunbaşak başkanlık etti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen toplantıya, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Büyükelçi Francis Ricciardone de katıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG