Erişilebilirlik

ABD ve Rusya Ateşkes Tarihinde Anlaştı


Amerika ve Rusya, Suriye ateşkesinin Cumartesi günü uygulamaya gireceğini müjdeledi. IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar kapsam dışı bırakılırken, ateşkes anlaşmasının ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi.

Bu arada IŞİD, haftasonu Suriye’yi kana buladı. İslamcı örgütün Şam’a düzenlediği saldırılarda en az 83 kişinin öldüğü kaydedildi. Örgütün Humus’taki saldırılarıysa 59 Suriyeli’nin ölümüne yol açtı.

ABD ve Rusya Ateşkes Tarihinde Anlaştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00



Washington saldırıları sert bir dille kınadı. Amerika Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “barbarlık” olarak nitelerken, başta Suriye rejimi olmak üzere savaşan bütün taraflara, IŞİD ve diğer terör örgütlerinin ayakta kalmasına yardım eden iç savaşı bitirme çağrısı yaptı.

Rusya da, IŞİD’in Suriye’deki barış çabalarının önünü kesmeye çalıştığını ve bu girişimin uluslararası toplumdan gereken tepkiyi alması gerektiğini savundu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler’in Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da, IŞİD’in Suriye’deki saldırılarını kınadı. Suriye hükümeti ve muhalif gruplar arasındaki barış görüşmelerini, bu hafta tekrar başlatmak umuduyla Şubat başında askıya alan De Mistura, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada bunun artık gerçekçi bir hedef olmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG