Erişilebilirlik

ABD ve Hindistan Atık Nükleer Yakıtlar Konusunda Anlaştı


Amerika’nın Hindistan büyükelçisi Timothy Roemer, anlaşmanın iki ülkede binlerce kişi için yeni iş yaratacağını söyledi
Amerika’nın Hindistan büyükelçisi Timothy Roemer, anlaşmanın iki ülkede binlerce kişi için yeni iş yaratacağını söyledi

Amerika ve Hindistan, kullanılmış nükleer yakıtın nasıl yeniden işleneceği konusunda görüşbirliğine vardı. Amerika Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili “düzenleme ve işlemleri” belirleyen görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.

Amerika ve Hindistan, kullanılmış nükleer yakıtın nasıl yeniden işleneceği konusunda görüşbirliğine vardı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili “düzenleme ve işlemleri” belirleyen görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.

Amerika’nın Hindistan büyükelçisi Timothy Roemer, anlaşmanın iki ülkede binlerce kişi için yeni iş yaratacağını söyledi.

Anlaşmayla Amerika ile Hindistan’ın beş yıl önce imzaladığı nükleer işbirliği paktı önündeki büyük bir engel aşılmış oluyor.

Nükleer işbirliği paktı, 2008 yılının Ekim ayında Amerikan Kongresi tarafından onaylandı ancak Hindistan parlamentosu tarafından henüz kabul edilmedi.

Hindistan’da muhalefet, Amerikan enerji şirketlerine hukuki koruma getiren anlaşma maddesine karşı çıkıyor. Muhalefet, Rusya ve Fransa ile imzalanan benzer anlaşmalarda bu tür hükümler bulunmadığını savunuyor.

Hindistan parlamentosu nihai anlaşmayı onaylarsa, ülkenin 150 milyar dolar olarak tahmin edilen enerji pazarına çoksayıda yatırımcı girmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG