Erişilebilirlik

ABD ve AB Şam'a Yeni Önlemler Alıyor


ABD ve AB Şam'a Yeni Önlemler Alıyor
ABD ve AB Şam'a Yeni Önlemler Alıyor

Obama Yönetimi ve Avrupa Birliği, Suriye’ye baskıyı arttırmak için önümüzdeki günlerde yeni önlem almaya hazırlanıyor.

Washington’da Avrupa Birliği Catherine Ashton ile görüşen Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye hükümetinin göstericilere yönelik eylemlerinden “büyük kaygı” duyduğunu söyledi.

Ashton da Suriye hükümetinin tutumunu değiştirmesi zamanı geldiğini belirterek ölü ve tutuklu sayısını “son derece kaygı verici” olarak niteledi.

Suriye’de durumun çok vahim olduğunu vurgulayan Ashton, uluslararası topluluğun hertürlü seçeneği değerlendimesi gerektiğini ve önümüzdeki günlerde bir dizi yeni önlem beklediğini açıkladı.

Öteyandan Suriye İçişleri Bakanlığı, ordunun hükümet karşıtı gösterileri bastırmak için girdiği Dara kentinde toplu mezar bulunduğu haberlerini yalanladı.

Bir bakanlık yetkilisi, bu konudaki haberlerin tümüyle asılsız olduğunu, Suriye karşıtı kampanyanın parçası olarak çıkarıldığını savundu.

Dara sakinleri ve insan hakları eylemcileri yerel halkın toplum mezarı kentin dış mahalllerinde bulduğunu ancak yetkililerin daha sonra gömülü cesetlerin alınmasını önleme amacıyla bölgeye girişi kapattığını önesürüyor.

İnsan hakları gruplarına göre Mart ortasında başlayan hükümet karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 850’ye ulaştı. Hükümetin giriştiği baskı kampanyasında en az 7 bin kişi de güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

Öteyandan muhalif gruplar Çarşamba günü genel greve gidilmesi çağrısında bulundu. Çağrı, Suriye 2001 Devrimi adlı muhalif grubun İnternet sitesinin Facebook sayfasında yayınlandı.

XS
SM
MD
LG