Erişilebilirlik

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice Pakistan'da


ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın portresi önünde
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın portresi önünde

Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, İslamabad’da Pakistan Başbakanı ve diğer üst düzey yetkililerle terör ve diğer soruları görüştü.

Görüşmeler öncesinde bir açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gündemde “Pakistan kaynaklı terörist ve militan saldırıları” olduğunu bildirdi.

Görüşmeden sonra Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in ofisinden yapılan açıklamada, ikili ilişkiler ve ABD-Pakistan ilişkilerinin geleceği konularının ele alındığı belirtildi.

Susan Rice ayrıca Pakistan ordusunun merkez karargahının bulunduğu Ravalpindi’ye giderek Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’le bir araya geldi. Pakistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “bölgesel durum ve güvenlik dahil ortak çıkarları ilgilendiren konuların” ele alındığı kaydedildi. Açıklamada Rice’ın Pakistan’ın terörle mücadelede gösterdiği “içten çaba ve fedakarlığı” anlayışla karşıladığı belirtilirken, Afganistan ve bölgesinin barış ve istikrarını sağlama konusunda Rice ve Şerif’in eşgüdüm gereksiniminin farkında olduğu bildirildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice aynı zamanda Başbakan Şerif’in ulusal güvenlik ve dış politika danışmanı Sartaj Aziz’le heyetler arası görüşmeye katıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Rice’ı görüşmelerde Afganistan’da Taleban’la yürütülen barış görüşmelerinde Pakistan’ın rolü ve bu ülkenin Hindistan’la yaşadığı son gerginliğin ele alınması bekleniyordu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, görüşmerlerde Rice'ın İslamabad hükümetinin Afganistan'daki barış sürecine verdiği desteği ve Pakisatan'ın kendi topraklarında teröristlerle yürüttüğü mücadeleyi övdüğü bildirildi.

Sözcü Ned Price, Rice'ın sivil toplum liderleriyle de bir araya geldiğini kaydederek, bu grupların insan hakları ve sivil hakların gelişimi gibi gösterdiği çabalarına dikkati çektiğini açıkladı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in de 22 Ekim'de Washington’u ziyaret etmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG