Erişilebilirlik

'ABD Türkiye’yi Küresel Bir Lider Olarak Görüyor'


'ABD Türkiye’yi Küresel Bir Lider Olarak Görüyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:25 0:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kalabalık bir bakan grubu ile Amerika başknti Washington’u ziyaret ediyor. Başbakan’a eşlik eden bakanlardan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Amerika’nın Sesi’ne konuştu. Egemen Bağış’la Amerika’nın Sesi’nden Mehtap Çolak Yılmaz konuştu

Erdoğan’ın Washington temaslarında öne çıkacak konuları değerlendiren Bağış, Suriye konusunda Türkiye’nin kararlılığını vurguladı. Bağış, “ABD Türkiye’yi küresel bir lider olarak görüyor” dedi.

Başkan Obama’nın Başbakan Erdoğan’ı yakın ve güvenilir bir dost olarak algıladığını belirten AB Bakanı ve AB Başgörüşmecisi Egemen Bağış’a göre Amerikalı yetkililer, sadece Türkiye Başbakanını değil, küresel bir lideri ağırlamanın heyecanını da yaşadıklarını söylüyor.
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG