Erişilebilirlik

ABD: 'Türkiye'nin Kendini Savunma Hakkına Destek Veriyoruz'


ABD: 'Türkiye'nin Kendini Savunma Hakkına Destek Veriyoruz'
ABD: 'Türkiye'nin Kendini Savunma Hakkına Destek Veriyoruz'

Amerika, Türkiye’nin kendini savunma hakkına destek verdi, ancak Türkiye ve Irak arasında mevcut olan işbirliği mekanizmasının kullanılması çağrısında bulundu.

Türkiye önceki gün Hakkari’de 24 askerin öldürüldüğü PKK saldırısından bir gün sonra 10 bin askerle Irak sınırının ötesindeki PKK kamplarına bir kara harekatı başlatmıştı.

Kara operasyonuyla ilgili kendisine soru yöneltilen Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, “Türkiye’nin kendini savunma hakkını açıkça destekliyoruz,” diye konuştu.

Türkiye ve Irak arasında aynı zamanda işbirliği olması gerektiğinin altını çizen Amerikalı sözcü, “Zaten bu işbirliğinin olması için bir mekanizma mevcut. Üçlü Güvenlik Diyaloğu devam ediyor, bu da Amerikalı, Iraklı ve Türk yetkililerin bir araya gelip sınır konularını tartıştığı bir ortam. Biz bu işbirliğinin devamını teşvik ediyoruz. Ama Türkiye kendisini savunmak zorunda,” diye konuştu.

Mark Toner’a ayrıca önceki gün Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Ahmet Davutoğlu’yla yaptığı telefon görüşmesi de soruldu. Toner, “Clinton’ın telefon görüşmesi Çukurca saldırısında ölenlerle ilgili başsağlığı dilemek ve PKK’yla mücadelede destek vaadinde bulunmak içindi,” diye konuştu ve görüşmeyle ilgili başka ayrıntı veremeyeceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG