Erişilebilirlik

ABD-Taleban Görüşmesi Ertelendi


Doha'daki Taleban Ofisi
Doha'daki Taleban Ofisi

Amerika ve Taleban heyetleri arasında başlaması planlanan Doha görüşmeleri Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin katılmayacağını açıklamasının ardından ertelendi

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Taleban ile doğrudan görüşmelerin önümüzdeki günlerde Katar’ın başkenti Doha’da başlayacağını açıkladı.

Taleban heyeti ve üst düzey Amerikalı yetkilileri bir araya getirecek Doha görüşmelerinin dün başlaması bekleniyordu. Ancak Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Taleban’ın Doha’da bir siyasi temsilcilik açılmasına itiraz ederek, müzakereleri desteklemeyeceğini söylemişti.

Karzai’nin itirazının ana nedeninin, Taleban’ın bu hafta başında açtığı siyasi temsilcilikte İslam emirliği bayrağı asması ve merkezi, “Afganistan İslam Emirliği Bürosu” olarak tanımlaması olduğu tahmin ediliyor.

Yetkililer, ofis tabelasının daha önceden kararlaştırılan “Afgan Talebanı Siyasi Bürosu” şeklinde değiştirildiğini söylüyor. Bu adımı olumlu bir gelişme olarak tanımlayan Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Washington'un görüşmelerde ilerlemeye odaklandığını, çünkü siyasi bir çözüm ve uzlaşmanın en iyi yolunun bu olduğunu vurguluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG