Erişilebilirlik

ABD Suriyeli İsyancılara Yardımı İki Kat Arttırıyor


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye muhalefet lideri Moaz el-Katip ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye muhalefet lideri Moaz el-Katip ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Washington’un Suriye muhalefetine yardımı 123 milyon dolar daha vererek iki kat arttıracağını açıkladı.

Kerry bu açıklamayı, Suriyeli isyancılara yardım sözü veren 11 ülkenin dışişleri bakanlarının İstanbul’da düzenledikleri toplantı sırasında yaptı.
Yeni yardım Ulusal Suriye Koalisyonunun askeri kanadına silah dışı malzeme sağlamada kullanılacak.
Kerry, Suriyeli isyancılara yapılacak askeri ve silah-dışı tüm yardımların askeri kanadın komutanı Batı yanlısı General İdris ile koordine edileceğini söyledi.

Amerika yardımın ayrıntılarını açıklamazken Beyaz Saray yetkilileri Başkan Barack Obama’nın Suriyeli isyancılara zırh ve gece görüş gözlüğü gibi malzeme sağlanmasına onay verdiğini bildirdi. ABD isyancılara silah yardımı yapmayı reddediyor.

Kerry, toplantının sonunda yaptığı açıklamada diğer ülkeleri muhalefete verdiği desteği arttırmaya çağırarak toplam yardımı 1 milyar dolara çıkarmalarını istedi. Amerika’nın yardım miktarı halen 250 milyon dolara ulaşmış bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Suriye’deki çatışmaların sınır ötesine taştığını ve komşu ülkeleri tehdit ettiği uyarısında da bulundu.
İstanbul’daki toplantıda bundan böyle tüm dış yardımın aşırı eğimli grupların eline geçmesini önlemek için Suriye muhalefetinin askeri kanadı olan Suriye Askeri Konseyi tarafından ulaştırılması kararlaştırıldı.
Suriye muhalefet koalisyonu ülkede rejim değişikliğini geçekleştirecek ılımlı bir siyasi çözüm amaçladıklarını, yeni rejimin çoğulcu ve hukuk düzenine dayalı olacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG