Erişilebilirlik

ABD Suriye'deki Füze Saldırısını Kınadı


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Münih'te Suriye muhalefet lideri Moaz el-Katip ile görüşürken
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Münih'te Suriye muhalefet lideri Moaz el-Katip ile görüşürken
Amerika Suriye ordusunun Cuma günü Halep'te çok sayıda kişinin ölümüne yol açan Scud füzesi saldırısını kınadı ve Suriye muhalefetini krize çözüm arayan uluslararası görüşmelere katılmaya çağırdı
Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada bu tür sivil hedeflere yönelik saldırıların Şam hükümetinin acımasızlığını ve temsil ettiğini öne sürdüğü halkına karşı hiç bir şefkat duygusu taşımadığını açıkça gösterdiği belirtildi.
Açıklamanın saldırılara karşı sert tepki göstererek görüşmelerden çekilen Suriye muhalefet grubunu yumuşatması bekleniyor.

Suriye Ulusal Konseyi, saldırıları protesto amacıyla uluslararası görüşmelerden çekilmiş, dünyayı Suriye halkına karşı işlenen suçlara karşı “utanç verici bir şekilde tepkisiz davranmakla” suçlamıştı.

Konsey, gelecek hafta Roma’da yapılacak “Suriye’nin Dostları” toplantısına katılmayacağını, Washington ve Moskova’dan yapılan davetlere de gitmeyeceğini bildimişti.

Konsey yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de günübirlik işlenen suçlara yönelik “uluslararası sessizlik” eleştirilmiş, bu sessizliğin “iki yıldır işlenen cinayetlerle eşdeğer” olduğun savunulmuştu.

Suriye ordusunun Halep’te isyancıların elinde tuttuğu bölgelere Rus yapısı Scud füzeleriyle saldırdığına dikkati çeken Suriye Ulusal Konseyi, özellikle de Esat rejimine silah satan Rusya’yı eleştirmişti.

Suriye’de isyancılarla rejim arasında iki yıldır süren iç savaşta en az 70 bin kişinin öldüğü sanılıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG