Erişilebilirlik

ABD: Suriye'de Kimyasal Silah Kullanıldı


ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Suriye'de kimyasal silah kullanımı konusunda açıklama yaparken
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Suriye'de kimyasal silah kullanımı konusunda açıklama yaparken
Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel Suriye’de küçük ölçekte kimyasal silah kullanıldığını bildirdi.
Ancak Beyaz Saray, istihbarat servislerinin bu konudaki görüşünü bir ön değerlendirme olarak niteledi ve politika değiştirmek için" bunu doğrulayan elle tutulur" gerçeklere ihtiyaç olduğunu belirtti

Chuck Hagel ABD istihbarat servislerinin Şam hükümetinin isyancılara karşı küçük ölçekte sinir gazı sarin kullandığı görüşüne vardıklarını açıkladı.
Hagel, Birleşik Arap Emirliklerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Amerikan istihbaratının, kimyasal silah kullanımı ile alınan bilgiyi “ eminlik derecesi değişmekle birlikte” doğruladığını belirtti.
ABD Savunma Bakanı Beyaz Saray’ın Suriye’de kimyasal silah kullanımıyla ilgili bir mektubu Perşembe sabahı iki Kongre üyesine gönderdiğini de açıkladı.

Başkan Barack Obama , kimyasal silah kullanımının Suriye’ye müdahele konusunda Amerika’nın tutumunu değiştirecek bir” kırmızı çizgi” olduğunu söylemişti.
Cumhuriyetçi Senatör John McCain, "kırmızı çizginin" aşıldığını söyleyerek Amerika'nın Suriye krizine daha güçlü biçimde müdahele etmesi gerektiğini savundu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG