Erişilebilirlik

ABD Şirketlerini Sevindiren Haber


ABD Şirketlerini Sevindiren Haber
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Başkan Donald Trump, Amerika’da büyük şirketlerin vergilerinde büyük indirimlere gidilmesi ve vergi düzenlemelerinde geniş ölçekli reformlar yapılmasını önerdi. Düzenlemeler milyonlarca Amerikalı vergi mükellefini etkileyebilecek boyutta.

Başkan Trump’ın teklifini, Maliye Bakanı Steve Mnuchin ve Beyaz Saray baş ekonomi danışmanı Gary Cohn açıkladı.

Mnuchin, “Hedefimiz Amerikan işletmelerini dünyadaki en rekabetçi hale getirmek. Şu anda dünya genelinde işletmeler üzerinde uygulanan vergi oranı yüzde 35 ve bu belki de dünyadaki en karmaşık ve rekabetsiz oran. Şirketlerin sınır ötesinde trilyonlarca dolar bırakması sürpriz değil” diye konuştu.

Başkan’ın teklifi, Amerikan işletmelerinin vergi oranlarını yüzde 15’e, bireyler üzerindeki en yüksek vergi oranını da yüzde 39,6’dan yüzde 35’e indirmeyi öngörüyor.

Cohn, “Bu kolay olmayacak. Büyük şeyler yapmak hiç bir zaman kolay değildir. Soldan da sağdan da saldırıya uğrayacağız. Ancak bir şey kesin, bu başkana karşı asla bahse girmem. Amerikan halkı için bunu yapacaktır,” dedi.

Mnuchin, şirketler ve bireylere yönelik vergilerin düşürülmesinin Amerika’nın ekonomik büyümesini, geçen yılki yüzde 1,6’lık orandan yıllık yüzde 3 düzeyine çıkaracağını söyledi. Amerikan ekonomisinin yıllık büyüme oranı 2005’den bu yana yüzde 3’e ulaşmadı.

Trump’ın teklifinin, ülkenin vergi düzenlemeleri konusunda Kongre’de aylar sürecek bir tartışmayı tetiklemesi bekleniyor.

Bazı Cumhuriyetçiler, planın maliyeti hakkında daha önce endişeler dile getirmişti.

Muhalefetteki Demokrat Kongre üyeleri de emlak milyarderi Trump’a kendi federal vergi beyannamesini açıklama çağrısında bulunuyor, böylece kendi vergi tekliflerinden kişisel olarak ne kadar yarar sağlayabileceğini tespit edebileceklerini belirtiyorlar.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG