Erişilebilirlik

ABD Silah Lobisinden Okullara Silahlı Polis Yerleştirme Önerisi


Amerika’nın en büyük silah lobisi, ateşli silahlarla işlenen suçlara karşı mücadele amacıyla ülkedeki her okula silahlı polis yerleştirilmesini önerdi.

National Rifle Association (NRA) adlı kuruluşun basın toplantısı düzenleyen yöneticisi, Connecticut eyaletinin Newtown kentinde bir ilkokula düzenlenen ve 20’si çocuk 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının üzerinden bir hafta sonra basın toplantısı düzenledi.

Wayne LaPierre, Newtown katliamı gibi trajedilerin silahlı güvenlik güçlerince çözüleceğini söyledi, “Silahlı kötü adamları durduracak tek şey, silahlı iyi adamlardır” diye konuştu. LaPierre, bu tarz katliamlardan Amerikan çocuklarını şiddet kültürüne alıştırdığını söylediği filmler ve video oyunları sorumlu tuttu.

NRA başkanının basın açıklaması iki kez protestocular tarafından bölündü. Protestoculardan biri elinde pankartla kameraların önüne atlayarak “NRA çocuklarımızı öldürüyor” diye bağırdı.

Bugün Başkan Barack Obama ve Amerikalılar geçen haftaki saldırıda ölenler için saygı duruşu düzenledi. Saygı duruşu sırasında Newtown ve Amerika’nın birçok kentinde saygı duruşu düzenlendi.

20 yaşındaki saldırgan Adam Lanza, önce evde annesini öldürdükten sonra yakındaki Sandy Hook İlkokulu’na giderek çoğu çocuk 26 kişiyi öldürdü. Lanza daha sonra intihar etti.

Sandy Hook katliamı Amerika’daki en kanlı ikinci okul eylemi oldu.

Başkan Obama, bu tarz trajedilerin gelecekte önlenmesi için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Obama ayrıca Kongre’den, 2004 yılında yürürlükten kaldırılan ve saldırı silahlarına uygulanan yasağı yeniden yürürlüğe koymasını istedi.

Amerika’daki en kanlı katliam 2007 yılında Washington yakınlarındaki Virginia Tech Üniversitesi’nde oldu. Silahlı¬ saldırgan intihar etmeden önce 32 kişiyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG