Erişilebilirlik

ABD'lilerin %60'ı Müslüman Başkana Oy Veriyor


Amerika’da yapılan bir anket, Amerikalılar’ın yüzde 60’ının gerekli özelliklere sahip olması durumunda Müslüman bir başkan adayına oy verebileceğini ortaya koydu.

Gallup’un Haziran ayında yaptığı ankete katılan kişilere Katolik, Yahudi, Mormon, sağcı Protestan, Müslüman ve de ateist adaylara oy verip vermeyecekleri soruldu. Anketin sonuçları Katolik adaylara yüzde 93 olumlu bakıştan, ateist bir adaya yüzde 58’e kadar değişen bir yelpazeyi ortaya koydu.

Ayrıca Amerikalı seçmen arasında Sosyalist bir adaya oy verebileceğini söyleyenlerin sayısı yüzde 47.

Geçen pazar günü Cumhuriyetçi Parti adaylarından Ben Carson, bir televizyon programına verdiği söyleşide “Amerika’yı bir Müslüman’ın yönetmesini savunmam. Buna kesinlikle karşıyım” diye konuşmuştu.

Ancak, Amerikan anayasasına göre devlette çalışma şartları arasında dini inanış bulunmuyor. Carson’ın sözleri ciddi tepki topladı. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi, yaptığı açıklamada Carson’ın başkanlığa uygun olmadığını belirtti ve yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu.

Ben Carson, aldığı tepkilerden siyaseten doğru davranmaya çalışanları sorumlu tuttu. Carson, aynı zamanda ülkede bir din devleti kurmak isteyen bir Hristiyan’a da karşı çıkacağını belirtti.

Dindar bir Hristiyan olan Carson, Amerika’da başkan adayı olan herkesin ülkenin anayasasına ve genel prensiplerine inanması gerektiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG