Erişilebilirlik

ABD Savunma Bakanından Irak’a Sürpriz Ziyaret


Amerika Savunma Bakanı Ash Carter, Irak’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Carter, Irak ve Amerika’nın IŞİD’e karşı yürüttüğü mücadeleyi yerinde görmek amacıyla bu ziyareti yaptığını söyledi.

Mayıs ayında militanlar Anbar ilinin başkenti Ramada’yı ele geçirdiği dönemde Carter, Irak birliklerinin karşı mücadele vermek için hiçbir çaba göstermediğinden şikayet etmişti.

Ancak, Carter bir günlük Irak ziyareti sırasında askeri eğitim alanında teftiş ettiği Irak terörle mücadele birliklerini övdü.

Carter, Iraklı komutanlara, “Birlikleriniz büyük bir cesaretle çok iyi bir performans gösterdi. Büyük kayıplar verdiğinizi de biliyorum, ama bizler sizin ne kadar iyi bir birlik olduğunuzu biliyoruz, sizlerle birlikte iş yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren, Irak’ta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Amerikan hava destekli Irak birliklerinin bin ila 2 bin IŞİD militanının elindeki Ramadi’yi geri almanın ilk aşamalarında olduğunu söyledi.

Warren, Amerikalı askeri uzmanlardan tavsiye alan Irak birliklerinin, Ramadi’yi birkaç farklı yoldan tecrit etmeye başladığını da söyledi.

Sözcü, “Şimdi tecrit ediliyor, ancak koşullar doğru olduğunda saldırıya geçilecek,” dedi.

Amerika halen Irak’ta 3 bin 400 uzman ve eğitim personeli bulunduruyor. Ancak Obama, Irak’a, bazı Cumhuriyetçilerin ısrarına rağmen, muharip birlikler göndermeyi reddediyor. Kamuoyu yoklamaları da Amerikan halkının yeni bir Irak savaşına karşı olduğunu ortaya koyuyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG