Erişilebilirlik

ABD’den PYD’ye PKK Uyarısı


ABD’den PYD’ye PKK uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken, PYD’yi PKK’ya destek vermeye ya da diğer muhalif gruplarla çatışmaya yönelik her türlü adımının derin sorunlara yol açacağı yönünde uyardıklarını söyledi.

BM İnsan Hakları Konseyi’nin 31’inci Oturumu için Cenevre’de bulunan Blinken, oturumdaki konuşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türk hükümetinin, ABD’nin PYD politikasına eleştirilerine dair bir soruyu da yanıtladı.

Türkiye’nin, ABD’nin en yakın ortağı ve müttefiklerinden biri olduğuna işaret eden Blinken, Türkiye’nin Suriye kriziyle mücadelede gösterdiği işbirliği ve çabaların çok önemli olduğunu ve Türkiye ile birlikte çok yakın çalıştıklarını belirtti.

Türkiye’nin PYD de dahil olmak üzere Suriye’nin kuzeyindeki bazı Suriyeli Kürt gruplarla ilgili kaygılarının da bilindiğine dikkati çeken Blinken, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu grup (PYD), ilk güvenlik kaygımız ve hedefimiz olan DAEŞ’e karşı mücadelede çok etkili oldu. Ancak PYD’ye, PKK’ya destek vermeye ya da diğer muhalefet gruplarıyla çatışmaya yönelik her türlü adımının derin sorunlara yol açacağını çok net biçimde belirttik. PYD’den sorumlu davranmasını ve çabalarını ortak hedefimiz olan DAEŞ’e odaklamasını bekliyoruz. Bu arada Türkiye ile de DAEŞ’e karşı çabada işbirliğimizi daha da geliştirmek için yakın çalışmaya devam ediyoruz.”

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG