Erişilebilirlik

ABD Ordusunu Küçültüyor


Güney Kore'de bir ortak askeri tatbikata katılan Amerikan denizpiyadeleri
Güney Kore'de bir ortak askeri tatbikata katılan Amerikan denizpiyadeleri
New York Times gazetesi, Obama Yönetimi’nin Amerikan Ordusu’nu küçülterek İkinci Dünya Savaşı öncesindeki kapasitesine çekmeye hazırlandığını bildiriyor.

Adının açıklanmasını istemeyen Savunma Bakanlığı yetkililerinin New York Times gazetesine yaptığı açıklamaya göre Savunma Bakanı Chuck Hagel, önümüzdeki birkaç yıl içinde Amerikan askerlerinin sayısını yüzde 20 oranında azaltacak. Buna göre asker sayısı 440 ila 450 bine inecek.

Amerikan askerlerinin sayısı 11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra 570 bine çıkmıştı.
Savunma Bakanı Hagel’ın ayrıca Sovyetler Birliği’ne ait tankları vurmaları için oluşturulan savaş uçağı filosunu dağıtacağını da bildiriliyor.

New York Times gazetesi, Bakan Hagel’in önerisinin hükümet harcamalarını azaltma ve Başkan Obama’nın Irak ve Afganistan’daki savaşları bitirme çabalarının bir parçası olduğunu yazıyor.

Yetkililer, küçülen ordunun düşmanları etkisiz kılma kapasitesine sahip olacağını, ancak bu kapasitenin Amerika dışında uzun vadeli operasyonlar yürütmeye yetmeyeceğini belirtiyor.

Savunma Bakanlığı’yla yaptıkları karlı sözleşmelerini kaybetme kaygısı içindeki silah şirketleri ve seçim bölgelerindeki askeri üslerin açık kalmasını isteyen Kongre üyelerinin orduyu küçültme önerisine karşı çıkması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG